dinsdag 5 augustus 2014

The Lego movie

Dit is al de tweede keer dit jaar dan ik over Lego blog! Even voor de duidelijkheid: ik ben geen nerd met een zolderkamer vol legosteentjes maar het is gewoon toeval hoor. Mijn vorige blog over het boek Steen voor steen ging over de innovatiekracht van Lego waardoor het nu een van de grootste speelgoedproducenten ter wereld is.

En die Lego innovatie slaat weer toe met The Lego movie! Een hilarische animatiefilm waarin alle legofiguren en werelden voorbijkomen, die leuk is voor alle leeftijden en met een krankzinnig verhaal dat helemaal voldoet aan het credo van Lego: "je fantasie is de enige beperking".

Even heel kort en zonder spoilers de inhoud: Emmet, een erg braaf en doorsnee mini-figuurtje, wordt na een misverstand aangezien voor "The One" die de Lego werelden moet redden van de tiran Lord Business. Samen met de mooie en stoere Wyldstyle en een chagrijnige Batman gaat hij de strijd aan.

De stijl van de film is gebaseerd op de leuke stopmotionfilmpjes die Lego fans op You Tube zetten. Tegenwoordig kun je met computeranimaties bijna alles maar het regisseursduo Phil Lord en Christopher Miller hebben bewust die geinige houterige bewegingen overgenomen. Ook zijn de figuurtjes niet perfect: ze hebben deukjes en zijn soms zelf afgekauwd. Dat maakt alles maakt het alleen maar echter.

De film was een groot succes en met productiekosten van 60 miljoen voor Amerikaanse begrippen spotgoedkoop. En tegelijk is film natuurlijk een briljante marketing stunt van Lego zelf om zoveel mogelijk werelden te laten zien. Maar de film heeft zoveel vaart, actie en humor dat je dat heel snel vergeet. Kijken dus!Reserveer Lego the movie in onze catalogus.

Geen opmerkingen: