woensdag 28 mei 2014

Springvloed

Jawel, we hebben weer een schrijversechtpaar. Cilla & Rolf Börjlind schreven samen Springvloed. Cilla en Rolf Börjlind zijn de meest gevierde en bekroonde scenarioschrijvers van Zweden. Hun crimeseries en -films worden gekenmerkt door sterke plots en charismatische personages die worstelen met levensechte conflicten en die gedreven worden door hun passie voor sociale rechtvaardigheid. Bekende scenario's van hun hand zijn o.a. de Martin Beck films. Springvloed is hun thrillerdebuut.

Olivia Rönning is een studente aan de politieacademie. Als schoolopdracht duikt ze in een coldcase-zaak: de gruwelijke (je vraagt je af hoe iemand het kan verzinnen) moord op een jonge, zwangere vrouw. Naast deze zaak uit het verleden speelt er ook een verhaal in het heden: ernstige mishandeling van daklozen wordt gefillmd en de filmpjes worden op you tube geplaatst.

Je kunt merken dat de auteurs scenarioschrijvers zijn. Het verhaal ontvouwt zich als een film. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op en de spanning stijgt...
Knap geschreven! Als lezer moet je er wel even inkomen. Veel personages en verhaallijnen, maar zo beeldend neergezet dat het mij in ieder geval geen enkele moeite koste in het verhaal te blijven. Olivia en een voormalige, tot zwerver vervallen, politieman vormen een bijzonder koppel. Ze zijn als personages goed uitgewerkt en ik snap waarom, want in de volgende thriller van Cilla en Rolf Börjlind (net verschenen!) komen ze terug.

Ik heb er een weekendje over gedaan dit boek te lezen. Een echte pageturner die je pas weglegt als je het helemaal uit hebt. Misschien één klein minpuntje: het laatste konijn dat uit de hoge hoed komt is een beetje veel van het goede.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: