woensdag 19 februari 2014

Heerlijk Italiaans

Ik ben niet echt een goede kok, maar ik houd wel van koken. En ik houd ook van lekker eten. Je kunt me dus regelmatig op de 1e verdieping van onze bibliotheek aantreffen bij de afdeling kookboeken. Met een beetje geluk vind ik daar dan weer iets van mijn gading.

Dat geluk had ik een tijdje terug. Vanaf de tafel stonden namelijk Giovanni en Roberta mij toe te lachen. Ja, bij de echte kookliefhebbers begint  nu een lichtje te branden. Ik heb het natuurlijk over Giovanni Caminita en Roberta Pagnier. Als dit je nog niets zegt: dit zijn de twee Italiaanse chefs die in het programma 24kitchen in de Italiaanse keuken de scepter zwaaien.


Giovanni en Roberta stonden mij dus aan te glimmen vanaf hun nieuwe boek Heerlijk Italiaans.
Je snapt, dit kon ik niet voorbij laten gaan.
Wat trof ik er zoal in aan. Giovanni komt van SiciliĆ« en Roberta komt uit noord ItaliĆ«. Dus veel recepten uit met name deze streken. Vooral, inderdaad, heerlijke recepten die echt niet moeilijk te maken zijn. Caponata (lekkere geroosterde groente) is zo'n typisch Siciliaans gerecht, maar ook Arancini con carne
(kleine, gefrituurde rijstballetjes) en Pasta con sardes (lekker met sardienes).

Uit het noorden komt natuurlijk Ossobuco alla milanese en Polenta con gorgonzola. Loopt het water je al in de mond? Je vindt nog veel meer recepten, natuurlijk gerangschikt naar de Italiaanse menukaart: antipasti, primi patti, secondi patti en dolci. Daarnaast is het boek een feest om door te bladeren met prachtige foto's op verrukkelijke Italiaanse plekjes als marktjes, winkeltjes en buitenkeukens.

Je kunt Giovanni en Roberta ook wekelijks zien bij 24kitchen. Ook dan koken zij, ieder afzonderlijk, Italiaanse gerechten en laten zij zien dat juist de Italiaanse keuken simpel is, maar lekker en goed door te kiezen voor kwalitatief goede en verse producten. Kortom een heerlijke aanrader om alvast in mediterrane sferen te komen in aanloop naar voorjaar en zomer.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: