zaterdag 8 februari 2014

Death in Paradise

Ik weet niet eens meer wanneer ik de eerste aflevering van de serie 'Death in Paradise' heb gezien. Alweer een tijd geleden in ieder geval; en het kon zelfs wel eens zo zijn dat het de enige aflevering is die ik gezien heb.

De serie gemist op tv denk ik... Maar gelukkig nu op dvd: de serie rondom de inspecteur Richard Poole, die gestationeerd wordt op een Caribisch eilandje Saint Marie. Typisch Engels, maar met een 'twist'...

"Inspecteur Richard Poole wordt naar het Caribisch eilandje Saint-Marie gestuurd om een geheimzinnige moord op te lossen. Als typische Brit voelt hij zich helemaal niet op zijn plaats in deze tropische wereld, hij mist de Londense motregen en een warme kachel. De lokale politie gaat bovendien heel anders te werk dan hij gewend is. Toch weet Richard met zijn assistente Camille Bordey de moordzaak op te lossen en als beloning wordt hij permanent op het eiland gestationeerd, waarmee zijn grootste nachtmerrie werkelijkheid is geworden. Richard is echter van plan te blijven werken volgens zijn eigen normen en waarden, maar zijn politieagenten denken daar heel anders over."
Geen serie met al te veel diepgang, maar domweg bijzonder humoristisch en sfeervol. Inmiddels zijn er drie seizoenen gemaakt, die in Engeland in ieder geval zeer goed bekeken werden.
Ik kijk nu naar buiten en zie slechts grijze lucht en regen. Kortom: heerlijk binnen, met een dekentje op de bank, zak drop er bij, en lekker kijken deze serie..


Reserveer seizoen 1 in onze catalogus
Reserveer seizoen 2 in onze catalogus

Geen opmerkingen: