maandag 25 november 2013

Jubileum Bieblog Hengelo: 5 jaar bloggen!

Wauw, we zijn alweer 5 jaar aan het bloggen! Toch wel een prestatie van ons kleine groepje vaste bloggers van Bieblog Hengelo. Want niets is zo gemakkelijk dan een blog beginnen maar dat jarenlang op een goed niveau volhouden is andere koek.

In de Week van de Mediawijsheid gaat elk redactielid een jubileum-post schrijven met een persoonlijke terugblik op 5 jaar bloggen: de hoogtepunten, dieptepunten, de meest geslaagde post en de zepers. Een sentimentele reis terug in de tijd toen we nog 5 jaar jonger en onschuldiger waren. Oeps, volgens mij sla ik een beetje door: gauw van start met mijn terugblik!

In het begin was het niet zo moeilijk om een boek te bedenken om over te bloggen. Ik ging voor mijn boekenkast staan en pakte daar de boeken uit die indruk hadden gemaakt. Een voorbeeld daarvan is Hoe Proust je leven kan veranderen van Alain de Botton. Een erg leuk boek en de post vond ik persoonlijk wel geslaagd. Het boek past ook precies bij mijn "specialiteit" van non-fictie boeken met in die categorie weer de voorkeur voor psychologie, filosofie en "zelfhulp" boeken. Een ander onderwerp dat mij aanspreekt is duurzaamheid en het milieu. De post Zes graden: onze toekomst op een warmere planeet maakte een tamelijk hoogoplopende discussie los met een lezer. Volgens mij is dit nog steeds de post met de meeste reacties!

Het is af en toe best wel eens lastig om een boek of film te vinden maar meestal gaat het redelijk vanzelf. Ik heb het natuurlijk ook wel gemakkelijk met een complete openbare bibliotheek tot mijn beschikking. En ook nog eens de luxe dat collega's met ideeën komen: zowel via persoonlijke tips of via de displaytafels in de bibliotheek. Ik heb daar heel wat boeken afgeplukt waarover ik heb geschreven: dus nog bedankt jongens en meisjes! Ik vind de biebblog persoonlijk ook inspirerend en verrassend: mijn collega's komen soms met de prachtigste boeken en films die ik dan onmiddellijk ga reserveren. Mooi voorbeeld daarvan is de Flavia de Luce serie: fantastische boeken die zelf niet zou hebben uitgekozen. Dus bedankt medebloggers!

Tenslotte: misschien heb je na het lezen van onze blog zoiets van "dat lijkt mij ook wel leuk om te doen". Nou dat kan! Wij zijn op zoek naar collega bloggers die een beetje vlot kunnen schrijven en het leuk vinden om één keer per maand een post te schrijven. Kijk hier voor meer informatie. En je vraagt je misschien af wat Marco Borsato heeft te zoeken bij deze post: dat is dus mijn "boekface". Wij hebben speciaal voor dit lustrum een boekface wedstrijd georganiseerd. Doe ook mee, het is echt lachen om te doen en de resultaten zijn soms fantastisch. Kijk hier voor meer informatie.

Bedankt voor het trouwe lezen van onze blog en op naar het tienjarig jubileum!

Geen opmerkingen: