maandag 13 mei 2013

Succes met je boek!: tips en trucs van een boekenfluisteraar

Een bestseller schrijven: wie droomt daar nou niet van? Rijk en beroemd worden als Dan Brown met de Da Vinci Code of Joanne Rowling met de Harry Potter serie? Succes met je boek kan je helpen deze droom te realiseren. Want boekenfluisteraar Maarten Carbo gebruikt zijn jarenlange ervaring als boekverkoper, redacteur, uitgever en literair agent om je als beginnende schrijver op weg te helpen.

Hij weet als geen ander wat de valkuilen, verleidingen en misverstanden zijn die je bij het maken van een boek tegen komt en hoe je die kunt vermijden. Succes met je boek gaat niet zozeer over schrijfproces zelf maar meer over wat er voor, tijdens en er na moet gebeuren. Bijvoorbeeld hoe maak je van een leuk idee een goed concept, hoe presenteer je je project effectief aan een agent of uitgever en wat is het geheim van een sterke titel en een goede flaptekst.

Laat ik je wel even uit de droom helpen: van schrijven kunnen leven of rijk worden is zeer uitzonderlijk. Royalty voor een schrijver ligt meestal rond de tien procent van de netto winkelprijs. De meeste boeken worden bijna nooit herdrukt en een eerste oplage komt vaak niet boven de tweeduizend exemplaren. Het gemiddeld uurloon van schrijver is dus bedroevend. Maar je weet het natuurlijk nooit, misschien is jouw boek nou net wel die bestseller! Succes met je boek is voor een beginnende schrijver de perfecte handleiding om van jouw verhaal een succesverhaal te maken.

Wil je trouwens alvast een beetje oefenen met schrijven en ook nog gepubliceerd worden? Dat kan! Wij zijn op zoek naar gastrecensenten voor juni de Maand van het Spannende Boek. Schrijf een spetterende thrillerrecensie en wordt gepubliceerd op Bieblog Hengelo met als resultaat eeuwige roem! Belangstelling? Kijk hier voor meer informatie.

Geen opmerkingen: