vrijdag 19 april 2013

Record Store Day!

Morgen is het Record Store Day! Wat dat betekent? Dat valt op de website te lezen:
"Nog nooit eerder kwamen meer dan 3000 artiesten en miljoenen muziekliefhebbers op 1 dag wereldwijd bijeen om de kunst van muziek in de onafhankelijke platenzaak te vieren. Op Record Store Day is dit een feit. Dit unieke evenement vindt plaats in meer dan 2000 onafhankelijke platenzaken in Amerika, Europa en Japan en is hiermee het grootste en tegelijk het meest intieme muziekevenement ter wereld.
In Nederland en Belgie gebeurde dit officieel in 2010. De winkelvloeren van meer dan 130 onafhankelijke platenzaken veranderen op Record Store Day in 130 verschillende podia door de benelux verspreidt, met meer dan 250 optredens. Elke artiest die zich verbonden voelt met de onafhankelijke platenzaak staat wel ergens te spelen. Velen toeren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen, een enkeling zelfs 12 op 1 dag. Of de artiest nu al een volledig uitverkochte clubtour in het vooruitzicht heeft of debuteert op Record Store Day, er wordt met liefde gespeeld en geluisterd.
Op Record Store Day verschijnen zeer exclusieve releases op vinyl die alleen op die dag verkrijgbaar zijn. 360 releases komen er op Record Store Day 2013 in zeer kleine oplages uit. Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk bijzondere items."

En dus gaan we in Hengelo met z'n allen naar PopEye! Want Johan Dollekamp werd afgelopen woensdagavond 'gekroond' tot grootste platenzaak-icoon van Nederland. En terecht natuurlijk; zeker voor het oosten van Nederland was dit geen verrassing... Een extra feestelijke Record Store Day dus, met een optreden van John Coffey achter in de middag.
We zien elkaar zaterdag?


JACK WHITE: RECORD STORE DAY 2013 AMBASSADOR from Record Store Day on Vimeo.

Kijk voor meer vinyl in onze catalogus...

Geen opmerkingen: