maandag 1 april 2013

Hypotheekvrij!: je huis aflossen in 10 simpele stappen

Een actueel thema! Want met een stagnerende huizenmarkt, een hypotheekrente die zijn langste tijd heeft gehad, een wankele euro en verdampende pensioenen zou een afbetaald huis wel eens een hele slimme keuze kunnen zijn.

In Hypotheekvrij! kwam journalist Gerhard Hormann een aantal jaren terug al tot deze conclusie. Na de aankoop van een vakantiehuisje in Duitsland, natuurlijk betaalt met een extra hypotheek, begon hij steeds meer aan zijn levensstijl te twijfelen. Is al dat consumeren op basis van schulden, want dat is een hypotheek in principe, nou wel zo slim en word ik er eigenlijk wel zo gelukkig van? Ben ik niet een sukkel om rente te betalen aan de bank totdat ik dood ga? Staan internationaal de economische seinen niet op rood en is het dan wel handig om zoveel schulden te hebben?

Uiteindelijk maakt hij samen met zijn vrouw de rigoureuze keuze om versneld zijn hypotheek van 160.000 euro te gaan aflossen. Zijn financieel adviseur raad het hem nadrukkelijk af en iedereen roept dat hij een dief van zijn eigen portemonnee is. Maar tot verbazing van de Duitse makelaar zet hij zijn net gekochte vakantiehuis weer te koop en begint hij aan zijn queeste.

Stap voor stap legt Gerhard Hormann uit hoe iedere woningbezitter versneld van zijn hypotheekschuld af kan komen en ook waarom je daar geen dag mee moet wachten. In het boek staan praktische adviezen en achtergrondinformatie, allemaal geschreven op basis van eigen ervaring en onderzoek. Hij beschrijft de hoogtepunten maar ook de moeilijke momenten. Een praktisch en realistisch boek dat beslist de moeite waard is om te lezen!      
       
Reserveer Hypotheekvrij! in onze catalogus

Geen opmerkingen: