woensdag 6 februari 2013

De kunst van het vakantievieren

Wij Nederlanders vinden vakantie erg belangrijk en daar hebben we dan ook wel wat voor over: vijftien miljard euro per jaar om precies te zijn. Maar dan heb je ook wat! Maar is dat wel zo? Voldoen vakanties wel altijd aan onze (hoge) verwachtingen en ideaalbeeld? Lukt het ons om los te komen van onze dagelijkse zorgen? En als het leuk was, hoe kan ik dat lekkere vakantiegevoel dan langer vasthouden? De antwoorden op deze boeiende vragen vind je in De kunst van het vakantievieren van Jessica de Bloom.

Als psycholoog viel het haar op dat er weinig wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar vakantie. We weten tegenwoordig vrij veel over het effect van inspanning, stress en dergelijke maar over het fenomeen "vakantie" was niet veel bekend. Zij ging ermee aan de slag en legde daarmee de basis van dit boek.

De kunst van het vakantievieren is opgedeeld in drie onderdelen: voor, tijdens en na je vakantie. Het hoofdstuk "voor je vakantie" bevat negentien tips en achttien weetjes. Je kunt het beste minimaal drie weken van te voren beginnen met lezen want vakantie voorpret is erg belangrijk. Maar pas op voor deadlinestress! Veel mensen hebben de neiging om zich tot vlak voor vakantie uit te sloven. Het gevolg van een abrupte overgang tussen een drukke werkperiode en vakantie is vaak dat het begin van je vakantie tegenvalt. Veel mensen worden de eerste vakantiedagen zelfs ziek en moeten eerst bijkomen. Het hoofdstuk "tijdens de vakantie" bevat negenentwintig tips en achtentwintig weetjes. Poeh, poeh, hè, hè. Thuis en op het werk alles geregeld en eindelijk is de vakantie begonnen. De tips zullen je helpen om bewuster te genieten van je vakantie. Het laatste hoofdstuk "Na de vakantie" bevat zestien tips en vijftien weetjes. Als je dagelijks een tip leest kun je dus minimaal twee weken langer lekker nagenieten van je vakantie.

Met de handige quiz in het begin kun je bij jezelf te inventariseren waar jouw mogelijke problemen liggen bij het vakantievieren. Verder veel extra informatie aan handige websites en boekentips. Een essentieel boek voor, tijdens en na je vakantie!
Reserveer De kunst van het vakantievieren in onze catalogus

Geen opmerkingen: