woensdag 9 januari 2013

Vergeet je maat, ontdek je vorm, verander jezelf

Lieve vrouwen en meisjes van Nederland. Het is januari en we kunnen geen krant of tijdschrift openslaan, geen TV programma bekijken of we moeten weer gaan afvallen! Ieder jaar opnieuw dezelfde ellende, steeds die confrontatie met je eigen lijf dat er nooit uitziet als dat prachtige model dat aankondigt dat er nog een paar pondjes af moeten en waarvan je je afvraagt waar dat bij dat model dan moet, terwijl je het bij je eigen lijf maar al te goed weet.

Gelukkig hebben we ook nog Trinny en Susannah. Hun 'Stijlgids voor ieder ieder figuur' is het resultaat van dertien jaar kledingadvies aan vrouwen in alle vormen, leeftijden en maten. Alles draait om je vorm en hoe je je kleding daar op aan kunt passen en er zo  fantastisch uit kunt ziet. Dit boek gaat niet over perfectie, maar over hoe je de mindere aspecten van je lichaam kunt verbergen en de nadruk kunt leggen op je sterke punten. Geen enkele vrouw heeft maar één minder puntje en maar één sterke kant. We hebben er allemaal een heleboel. Uiteindelijk hebben Trinny en Susannah, op basis van al die duizenden vrouwenlijven die ze de afgelopen jaren hebben zien langs komen, de gezamenlijke kenmerken omgezet in twaalf basisvormen. Buik oké, maar dubbele heupen? Prima, je bent een peer. Brede schouders, smalle heupen? Oké, je bent een wijnglas.

Dit boek laat zien welke vormen Trinny en Susannah gedefinieerd hebben en zij nodigen je uit (en geven je tips) je eigen vorm te bepalen. Als je dat hebt gedaan dan kun je verder met het hoofdstuk over deze betreffende vorm en krijg je adviezen over wat je beslist niet moet doen en wat je juist wel moet doen. Vervolgens vertalen zij dit naar vrije tijd, netjes en feestelijk. Aan de hand van beroemde 'vormen' laten ze vervolgens zien waar het fout gaat en waar het juist goed gaat. De getoonde kleding lijkt misschien een beetje gedateerd, maar vergis je niet. De basisprincipes zijn van elke tijd en altijd toepasbaar! Ik ben natuurlijk onmiddellijk mijn eigen vorm ingedoken, maar heb vervolgens met (bijna) evenveel plezier de overige hoofdstukken uitgeplozen.

De modellen in dit boek zijn vrouwen, zoals jij en ik en alleen dat is al een grote verademing. Maar bovenal is dit boek met veel humor geschreven én met respect voor elke vrouw. Dus, als je geen overgewicht hebt, accepteer dat je een zuil, een lolly, een ijshoorntje, een wijnglas, een baksteen, een appel, een vaas, een zandloper, een cello, een kegel, een peer of een bel bent en doe je voordeel met dit boek.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: