donderdag 31 januari 2013

Gegroefd - Alex Roeka


Maar liefst twee van de drie genomineerden voor een Edison in de categorie kleinkunst/theater staan dit seizoen in het programma van de bibliotheek. Vorig jaar trad Theo Nijland op met zijn programma In andere handen, en vrijdag 8 februari komt Alex Roeka naar Hengelo met zijn band voor zijn programma Gegroefd.
Gegroefd is de titel van het tweede studioalbum van Alex Roeka, uitgebracht op het Excelsior-label met wederom producer Frans Hagenaars. Het cd-boekje toont prachtige donkergetinte zwart-witfoto’s van Jens van der Velde en stemmig artwork van Edd Simons.

Met intrigerende titels als De modder van mijn graf, Het hart dat jaagt en eenzaam is, Het Paradijs van het Kwaad en Als je blijft.
Of Roeka de Edison wint horen we maandagavond 11 februari. Dan is de bekendmaking in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

In alle media wordt Alex Roeka als volgt aangekondigd: “Als geen ander vertaalt hij de schaduwzijde van onze tijd in prachtige beelden. Alex Roeka zingt, praat, roept en fluistert over het leven. Door zijn manier van zingen en zijn doorleefde songs wordt hij vaak omschreven als de Nederlandstalige Leonard Cohen. Eerlijk, kritisch, maar boordevol ironie en humor neemt hij het publiek, samen met zijn fenomenale muzikanten, mee naar de verborgen kant van onze tijd. Zingend en pratend vanuit het hart. Kwetsbaar en rauw”.

Het leven vanuit het hart bezingen in prachtig beeldende taal, dát is het handelsmerk van Alex Roeka. Wat dacht je hiervan...

Leven is gloeien, een dierlijke huivering
Voel de bassen je eer verbrassen in de duizeling

Je valt, je valt, je valt en je verweert je niet
Je valt, je valt, je valt in de schoot van de nacht
En het verloren lied
Zingend vanuit de tenen

Prachtig toch. Als Roeka zingt, móet je wel luisteren. We gaan het weer beleven, vrijdag 8 februari. Ik heb er ontzettend veel zin in.
NB.
Het optreden staat gepland om 20.30 uur maar vanwege de verlichte carnavalsoptocht die tussen 20.00 en 20.30 uur door de Beursstraat gaat,  is het mogelijk dat het optreden iets later begint.

Geen opmerkingen: