donderdag 6 december 2012

Een heel ander verhaal - Håkan Nesser


.... Nu komt het er op aan. Het kerkhof, de koeien, het koolzaad, het bos. Over drie tellen weet ik het."

Heb ik weer…. Een heerlijk boek waar je bij de laatste zin wéér niet weet of het goed of slecht afloopt…. Maar gelukkig verschijnen in 2013 Het tweede leven van meneer Roos en De eenzamen.  Evenals Bergman is ook Barbarotti het wachten waard.

Van de achterflap
Tijdens een vakantie in Frankrijk vindt er een bijzondere ontmoeting plaats tussen zes Zweedse toeristen: twee stellen en twee singles, zes vrienden in spe. De onderlinge relaties komen onder druk te staan en al snel worden het gevaarlijke verhoudingen. Wat na de vakantie overblijft zijn slechts kleine fragmenten van herinneringen, waaronder een enkele groepsfoto en een anoniem dagboek. Vijf jaar later wordt een van de zes vermoord. Niet lang daarna, nog een. Inspecteur Barbarotti wordt meegesleurd in een kat-en-muisspel, wanneer hij brieven begint te ontvangen met de namen van de slachtoffers nog vóór ze vermoord zijn. 

Een heel ander verhaal van Håkan Nesser bestaat uit twee verhaallijnen, die van inspecteur Barbarotti en het ijzersterke verhaal van de verwaande moordenaar. Door deze dagboekaantekeningen van de moordenaar weet je steeds net iets meer dan Barbarotti. Hij blijft steeds achter de feiten aan blijft en het duurt heel lang voordat Barbarotti en zijn team de samenhang ziet van de zes Zweden tijdens een vakantie in Bretagne, precies vijf jaar geleden. Het blijft daarom ook tot het eind spannend wie er door wie wordt vermoord en waarom.

Reserveer Een heel ander verhaal in onze catalogus

Geen opmerkingen: