maandag 28 mei 2012

Game of Thrones

Nu moet ik bekennen dat ik niet zo'n fan ben van fantasy. Het begint vaak wel leuk maar de enorme hoeveelheden karakters, de verschillende verhaallijnen en de lengte van het verhaal maken dat ik meestal halverwege afhaak. Maar dit zijn juist elementen die fantasy heel geschikt maken om te verfilmen en dat is precies wat ze bij de Amerikaanse betaalzender HBO hebben gedaan met Game of Thrones.

Game of Thrones is vorig jaar uitgezonden op de Amerikaanse TV en  was gelijk een grote hit. Direct na het uitzenden van de eerste aflevering werd door HBO besloten een tweede seizoen te produceren. De serie is gebaseerd op de serie Het lied van IJs en Vuur van de schrijver George R.R. Martin. Het eerste seizoen van 10 afleveringen is gebaseerd op deel 1 in de serie, Het Spel der Tronen. Grappig is dat de cast met o.a. Sean Bean grotendeels Brits of Iers is en dat ook de opnames in Europa plaatsvinden, o.a. in Noord Ierland, Malta, IJsland en KroatiĆ«. Nederland doet ook een beetje mee: in het tweede seizoen zal Carice van Houten een rol spelen als priesteres Melisandre.

Het verhaal van Game of Thrones speelt zich af in een mythische wereld, in de Zeven Koninkrijken op het continent Westeros. Maar ook in het uiterste noorden van Westeros en op het oostelijke continent Essos. De Zeven Koninkrijken vormden ooit zeven aparte staten maar werden verenigd door de Targaryens. Zij regeerden 200 jaar over de Zeven Koninkrijken totdat Aerys II Targaryen "de gekke koning" door een verbond van Baratheons, Starks, Arryns, Tullings en Lannisters werd afgezet en gedood. De Zeven Koninkrijken worden van het verre noorden gescheiden door de grote ijsmuur. De muur wordt bemand door de Nachtwacht, die het rijk beschermen tegen de gevaren van achter de muur.

Het is een vrij heftige serie met behoorlijk veel geweld en dus niet geschikt voor tere zieltjes. Maar het acteerwerk en de opnames zijn fantastisch. Ga kijken en de 10 uur aan DVD's vliegen voorbij en ik kan niet wachten tot seizoen 2!Reserveer Game of Thrones in onze catalogus.

Geen opmerkingen: