zaterdag 7 mei 2011

Magnum P.I.

Een beetje jeugdsentiment deze keer. Onlangs vond ik in onze schappen de dvd's van alle seizoenen van Magnum P.I. Ik durf te wedden dat een aantal van u bij het horen van die naam spontaan de tune begint te neuriën... Ik in ieder geval wel!
Leuke serie, waarin vooral ook 'huisbaas' Higgins de show vaak stal naast Tom Selleck. En ook nog lang niet in de vergetelheid geraakt, getuige de diverse fansites...
Thomas Sullivan Magnum was de privédetective die in hawaïhemd, aan het stuur van een Ferrari 308 GTS en omringd door knappe vrouwen de misdaad te lijf ging. Magnum was cool avant la lettre en best wel gedurfd voor zijn tijd. In de vroege jaren tachtig was het not done Vietnam in een positief daglicht te plaatsen. Toch nam de serie het regelmatig op voor de veteranen die in Zuidoost-Azië hadden gevochten. Het succes van de cocktail zware jongens aangelengd met lichte meiden en een scheut Hawaï vertaalde zich in een rits prijzen. Selleck won in 1984 een Emmy Award, in 1985 een Golden Globe.
Laat ik eerlijk zijn: deze 'impact' van de serie is wel wat aan mij voorbij gegaan. Maar leuk was het wel. Wat mij betreft ook goed voor herhalingen op tv (in plaats van The A-Team voor de 268e keer).
Of toch maar een paar marathon-avonden op de bank met alle dvd's?

ps: ook grappig, bij het zoeken op internet blijken er ook 'snor-wedstrijden' te zijn geweest.. Wie durft?Bekijk en reserveer in onze catalogus

1 opmerking:

Peter zei

Ta tata ta taaaa ta ta taaaaa! Bedankt Eck: die raak ik vandaag niet meer kwijt!