donderdag 12 mei 2011

Lucinda Williams - Blessed

Het album is alweer eventjes uit, maar was wel één van de eerste albums dit jaar die een enorme kans maakt om hoog in mijn jaarlijstje te komen. Het album 'Blessed' van Lucinda Williams is echt prachtig.
Dit is wat mij betreft waar rootsrock om draait: mooie verhalen, een rauw stemgeluid met een snik, gitaarpartijen die zorgen voor kippenvel... De hese stem van Williams zou bij anderen wellicht ook wat irritatie op kunnen wekken, maar goed.. De liefhebbers zijn wel blij!
Jarenlang gold de Amerikaanse singer/songwriter Lucinda Williams als de koningin van het gebroken hart. Onopgesmukt, ruig en met haar rauwe, gebroken stem wist zij dit als geen ander te bezingen op albums als Essence (2001) en World Without Tears (2003). Het wisselvallige Little Honey (2008) stond in het teken van de ware liefde die zij, als gevorderde vijftiger eindelijk had gevonden. Inmiddels is Williams getrouwd met Tom Overby (ook haar manager) en leidt ze een harmonieus leven in Los Angeles. De albumtitel Blessed is dus niet cynisch bedoeld. In felle countryrocksongs, afgewisseld met breekbare ballads, observeert Williams nu vooral op betrokken wijze het leven om zich heen. Zij ziet de schoonheid hiervan maar ook nog steeds ongeluk en verlies. Het ontbreken van stergitarist Doug Pettibone wordt opgevangen door de twee, stevig en los om elkaar heen spelende gitaristen Val McCallum en Greg Leisz. Dit draagt bij aan de ongedwongen sfeer van dit album waarop de gezegende Williams zich weer een betekenisvolle songwriter toont. (Muziekweb)
En dat is geen woord teveel gezegd..
Er is nog het een en ander uitgekomen dit jaar, en er volgen ook nog een stuk of wat fraaie releases... Ik ben benieuwd naar de uiteindelijke notering eind dit jaar: ik durf er nog geen uitspraak over te doen. Een aanrader!

Follow me on Spotify

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: