donderdag 3 maart 2011

De linnenroof - Wanda Wildeboer

Lieuwe, weet je wanneer je de mooiste kwaliteit linnen in handen hebt? Zie je die pukkel op de neus van meneer Harders? Als je linnen tegen het licht houdt en je die pukkel door de stof heen kunt zien, heb je de aller-fijnste kwaliteit te pakken.
Lieuwe is koksmaatje op een VOC-schip. Maar de VOC is niet meer zo’n florerende organisatie als voorheen; Lieuwe’s schip ligt voorlopig werkloos in Amsterdam aan de kade.

Maar dan is daar opeens een deftig heerschap, die hem verzoekt om een grote partij linnen te kopen in Twente. Lieuwe krijgt vijftig daalders mee.
Onderweg slaat het noodlot toe: Lieuwe wordt beroofd, en platzak moet hij een baantje aannemen bij een boerderij. Lieuwe raakt echter in de ban van het boerenleven en van de aantrekkelijke dochter des huizes. Met het gestolen geld blijkt veel meer aan de hand te zijn dan hij eerst dacht.


'De Linnenroof' van Wanda Wildeboer is een makkelijk te lezen historische roman om even lekker bij weg te  dromen. Net als het boek van een paar blogberichten geleden is dit een verhaal dat zich afspeelt in ons mooie Twentse landschap: nu in de tijd dat Carelshaven nog dienst deed als schippersherberg voor de scheepvaart op de Twickelervaart.

Ankie

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: