zaterdag 13 november 2010

Misleid - Merel van Groningen

Verhalen over loverboys zijn onvoorstelbaar en schokkend, elke keer weer. Als moeder hoop je dat jouw dochter dit nooit zal overkomen. En toch….jaarlijks worden veel meisjes die het slachtoffer van deze slinkse jongemannen die zich als de ideale man voordoen. Merel van Groningen (pseudoniem) besloot haar verhaal in Misleid te vertellen in de hoop er anderen mee te kunnen helpen en ze te kunnen waarschuwen voor de gevaren en gevolgen van loverboypraktijken.

Merel is vijftien jaar als ze via een vriendinnetje de 26-jarige Mike ontmoet. Vanaf het eerste moment is er een bepaalde aantrekkingskracht, en er ontstaat een bijzondere vriendschap. Als er thuis echter alleen maar ruzie is en de schoolresultaten van Merel steeds slechter worden, besluiten Merels moeder en stiefvader om haar in een internaat te plaatsen. De vriendschap tussen Mike en Merel wordt daardoor steeds hechter, en de twee worden verliefd. Merel is helemaal in de wolken door het geweldige gevoel dat Mike haar geeft. Eindelijk is er iemand die haar belangrijk vindt en van haar houdt...

Merel van Groningen weet op duidelijke en indringende wijze haar verhaal te vertellen. Je voelt haar angsten. Ontsnappen lijkt onmogelijk als je verstrikt raakt in het web van een loverboy. Lukt het je toch, dan wil je niets liever dan je normale leven oppakken. Een zeer moedig geschreven boek van een inmiddels volwassen vrouw en verder wil. Want het leven kan toch nog mooi zijn.

Donderdag 25 november vertelt Merel van Groningen in de bibliotheek over haar ervaringen met loverboys in het kader van de landelijke Week zonder geweld.

Reserveer Misleid via onze catalogus
Reserveer In mijn onschuld via onze catalogus

Geen opmerkingen: