maandag 22 november 2010

150 lifehackingtips om slimmer en efficiënter te werken

Last van informatiestress? Wordt je overspoeld met informatie en raak je het overzicht een beetje kwijt? Dan is het boek '150 Lifehackingtips' een oplossing! Lifehacking betekent het vormgeven van je informatiegedrag naar je eigen behoeften, of dat nu gaat om e-mail, telefoon, of het organiseren van je leven. Zodat het leuker en beter wordt! Lifehacking is een mix van timemanagement, kennismanagement en persoonlijke ontwikkeling.

De 150 tips zijn onderverdeeld in 6 hoofdstukken: algemene tips, kantoortips, Windows & Outlook, persoonlijke ontwikkeling, Web 2.0 en Mac-tips. Een brede range en er zit dus altijd wel iets bij dat van toepassing is op jouw situatie en waarvan je zegt "handig!". En het is ook gewoon een leuk boekje om te lezen: alle items zijn lekker kort en krachtig waardoor je lekker snel kunt scannen wat je interessant vindt.

Een leuk item vond ik de "Hoe vragen". Hoe-vragen zijn vragen als: hoeveel geld kost dat?, hoeveel tijd kost dat?, werkt dat bij ons? Het zijn praktische vragen die beperkingen opwerpen en die, als ze te vroeg worden gesteld, eigenlijk alleen maar weerstand betekenen. Hoe pak je dat aan? Andere interessante items: "de zeven gewoontes van ineffectieve mensen", "Multitasken bestaat niet" en "Hoe kun je je concentreren als iedereen je lastig valt?". Er komen ook heel wat handige e-mail tips langs die je zo kunt gebruiken. Kortom: de tijd die je besteed om 150 lifehackingtips door te lezen heb je zo weer terugverdiend. Om de laatste ""hacks" te volgen kijk dan op de website lifehacking.nl.

In 150 lifehackingtips komen veel nieuwe media voorbij en er is zelfs een heel hoofdstuk gewijd aan Web 2.0. Wil je daar meer over weten dan komt dat toevallig mooi uit! Op woensdag 24 november begint in de openbare bibliotheken de Week van de Mediawijsheid. Tijdens deze week kunt je in de bieb terecht voor allerlei vragen rond mediawijsheid en nieuwe media. Ook is er een activiteitenprogramma van gratis cursussen en workshops. Kijk voor meer info op onze website www.bibliotheekhengelo.nl

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: