donderdag 30 september 2010

Sneeuwstorm en amandelgeur - Camilla Läckberg

Nog nooit een Scandinavische detective gelezen? Dan is 'Sneeuwstorm en Amandelgeur' leuk om  mee te beginnen, het is klein van formaat en handig om mee te nemen. Ben je al fan van Camilla Läckberg, dan is dit boekje zeker de moeite waard, om eens lekker tussendoor te lezen.
Camilla Läckberg is een van mijn favoriete Scandinavische auteurs en ook dit boek heeft mij weer gegrepen van begin tot het eind. Als je eenmaal begint wil je het boek in 1 keer uitlezen.
Politieman Martin Molin gaat met zijn vriendin Lisette naar een eiland vlak bij Fjällbacka, om daar een weekend  voor kerst door te brengen met Lisette en haar familie. Eigenlijk heeft Martin hier helemaal geen zin in, omdat hij zijn relatie met Lisette niet meer zo ziet zitten. Als laatste van alle gasten komt Martin op het eiland aan en wordt voorgesteld aan de familieleden. Eenmaal in de eetzaal spreekt de schatrijke opa Ruben (hoofd van de familie) tot iedereen en verteld dat hij zijn testament heeft aangepast.  Het is schokkend nieuws voor de familie...
Waar Martin Molin in de andere boeken van Läckberg een bijrol heeft, mag hij in dit verhaal de hoofdrol spelen.  Misschien niet het beste boek van deze Zweedse schrijfster, maar een retourtje Apeldoorn is genoeg om het te lezen en het smaakt naar meer...

Ankie 


Reserveer in onze catalogus

1 opmerking:

Anoniem zei

Hallo Ankie,

Ik heb al verschillende Scandinavische detectives gelezen, maar nog geen enkele van Camille Läckberg. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt. Ik ga het ook lezen.

groetjes,
Joke