zaterdag 4 september 2010

Het Ruhrgebied voor romantici - Gert Jan Hospers

Nog niet eens zo heel lang geleden was het Ruhrgebied een stinkend landschap waar je het liefst zo snel mogelijk doorheen reed, op weg naar je vakantiebestemming. Weg uit dat lelijke industriegebied met walmende schoorsteenpijpen waar voortdurende rookpluimen in de meest vieze kleuren uit kwamen. De Duitsers hadden natuurlijk alles plat kunnen gooien toen de fabriekspoorten definitief dichtgingen. Maar gelukkig hebben ze dat niet hebben gedaan en zijn oude fabrieken en hoogovens verbouwd tot musea, theaters, concertzalen en met veel horeca. En nu is het Ruhrgebied Culturele Hoofdstad 2010.

En eerlijk gezegd stond een weekendje naar het Ruhrgebied niet hoog op mijn lijstje van een romantische weekendjes weg. Maar naar het lezen van Het Ruhrgebied voor romantici van Gert Jan Hospers en Peter Timmerman begin ik er al iets anders over te denken. En wie weet, na de lezing van Gert Jan Hospers op 21 september in de bibliotheek, boek ik nog so schnell wie möglich een hotelletje in Duisburg of Essen.

Want voor elk seizoen is een uitgebreid pakket aan tentoonstellingen en excursies. Dus dit najaar is er ook nog genoeg te doen.

Reserveer hier Het Ruhrgebied voor romantici in onze catalogus

Geen opmerkingen: