dinsdag 29 juni 2010

59 seconden: verander je leven binnen een minuut

Het stik van de zelfhulpboeken en allemaal beloven ze van alles: een betere relatie, meer geluk, meer creativiteit, minder stress, etc, etc. Psycholoog en schrijver professor Richard Wiseman ging een paar jaar geleden lunchen met een vriendin die net zo'n boek had gekocht en zij vroeg hem zijn mening daarover. Wiseman gaf aan dat hij zijn twijfels had over de wetenschappelijke onderbouwing van zelfhulpboeken en dat ze soms meer kwaad dan goed doen. Oké, zei zijn vriendin, maar wat helpt dan wel? En ik ben een drukke vrouw dus graag iets wat helpt binnen 1 minuut!

Wiseman werd eigenlijk zelf ook nieuwsgierig: bestaan er wetenschappelijk bewezen technieken die het leven van mensen aantoonbaar verbeteren binnen 1 minuut? Na het doorploegen van duizenden studies in een ontelbaar aantal tijdschriften kwam hij tot de conclusie dat ze inderdaad bestaan! In 59 seconden geeft hij een overzicht van deze technieken gerangschikt rond verschillende thema's zoals geluk, motivatie, relaties, aantrekkingskracht en beslissingen nemen. Elk hoofdstuk begint met een beknopt overzicht van onderzoek en literatuur en vervolgens allerlei oefeningen om je doel te bereiken.

Een kleine selectie:
  • Zet een plant in je kantoor: planten zorgen voor meer creativiteit, een beter humeur en verminderen stess.
  • Raak mensen lichtjes op hun bovenarm aan: dit maakt mensen meer geneigd om in te stemmen met een verzoek.
  • Schrijf over je relatie: stellen die dit een paar keer per week doen hebben 20 procent meer kans om bij elkaar te blijven en hebben vaak een betere relatie.
  • Wees dankbaar: door 3 dingen op te schrijven waar je dankbaar voor bent in je leven of die goed gingen de afgelopen week verhoog je significant je gevoel van geluk voor ruim een maand. Dit zorgt er weer voor dat je optimistischer en gezonder wordt.
  • Stop een foto van een baby in je portemonnee: dit is hele praktische zelfhulp want het verhoogt de kans dat je portemonnee terugkrijgt met 30 %.

Allemaal zelfhulp die praktisch en snel te realiseren is en met een wetenschappelijk gegarandeerd resultaat. Dit boek moet je lezen!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: