woensdag 27 januari 2010

Het Medici geheim; De Borgiaring; EquinoxMichael White is een veelzijdig man. Hij is musicus, hij maakte deel uit van de Thompson Twins, wetenschapper en schrijver. Blijkbaar is dit een goede combinatie om spannende thrillers te schrijver. Ik heb nog even nagekeken wie er eerder was, Dan Brown of Michael White, het zal erom spannen.
Ja, het zit in dezelfde hoek, veel geschiedkundige achtergrond in een niet al te diepgaand, maar wel spannend verhaal. Het succes van dit soort boeken zit 'm volgens mij in de achtergrond van het verhaal. Ik vind het tenminste geweldig om te lezen over Newton en zijn tijd of over de Medici en hun invloed op de Renaissance en Florence of over de Borgia's en hun dubieuze praktijken die vooral om macht draaiden. In elk boek beschrijft White kort wat geschiedkundig correct is en wat aan zijn fantasie ontsproten is. Je weet dus dat wat je gelezen hebt echt een redelijk natuurgetrouw beeld geeft.

Het eerste boek dat ik las was Equinox dat zich afspeelt in Oxford en waarin de occulte kant van Isaac Newton en zijn verbeten speurtocht naar het eeuwige leven centraal staan.
Onlangs las ik kort achter elkaar Het Medici geheim en de Borgiaring. Het Medici geheim speelt zich af in Florence en Venetië. Als je van deze Italiaanse steden houdt is het sowieso een feest om te lezen. Verhaaltechnisch mwah, maar spannend genoeg om er een paar aangename leesuurtjes mee door te brengen.
En dan De Borgiaring. Ik zou nooit een verband gezocht hebben tussen de Borgia's en een complot om de Engelse koningin Elisabeth I te vermoorden, en oké het is ook wat ver gezocht, maar de twee parallel lopende verhaallijnen (heden en verleden) maken het toch weer boeiend.

Samenvattend: geen ingewikkelde boeken, maar gewoon lekker leesvoer.

Reserveer de Borgiaring in onze catalogus
Reserveer Equinox in onze catalogus
Reserveer het Medici geheim in onze catalogus

Geen opmerkingen: