maandag 4 januari 2010

Ensemble, c'est tout

Ik dacht: “Laat ik dit mooie nieuwe jaar nou eens beginnen met een lief en lekker niemendalletje”. Goed plan! Maar ik heb wel een naam hoog te houden, dus ik kies voor een Frans snoepje, met in één van de hoofdrollen ons allerliefste Audrey Tautou (je weet wel, van Amélie enzo). De film Ensembe, c’est tout bewijst dat niet alles met Tautou een meesterwerk is, maar ik garandeer wel een geslaagd avondje. Bij voorkeur te beleven met je lief naast je op de bank.


Deze film bevat alle elementen voor een stukje ouderwetse romantiek, maar dan net een beetje anders. Een arm en eenzaam meisje, dat de kost bij elkaar sprokkelt als schoonmaakster. Een behulpzame onderbuurman, die haar onderdak biedt als ze ziek wordt. Een onbeholpen en onuitstaanbare huisgenoot, die kwaad is op de hele wereld, scheldt op alle vrouwen, maar eigenlijk als een kleine jongen hunkert naar gewoon een beetje liefde. En een oude oma, die zich alles aanschouwt, zo nu en dan een rake opmerking maakt en iedereen langzaam in de juiste richting dirigeert.


Ja, de clichés van oorlog & liefde worden niet altijd vermeden. Maar Tautou is gewoon heerlijk om naar te kijken en zelfs een slechte ruzie of liefdesverklaring is in het Frans heerlijk om naar te luisteren. Dus ik zeg: “Lief op de bank, wijntje op tafel en strekken die beentjes”.
Reserveer nu in onze catalogus

Geen opmerkingen: