vrijdag 29 januari 2010

De Gitaarbijbel

Een collega kwam van de week even zijn hoofd om de hoek van de deuropening steken met de opmerking: "ik heb net iets leuks neergelegd, misschien ook wel wat voor jou". Ik kijken natuurlijk. En jawel!
Voor ale gitaar-adepten is er nu een prachtige 'Gitaarbijbel'... Een compleet pakket met een boek over de belangrijkste gitaarmerken en -modellen vanaf de jaren 50, een oefenboek voor als je wilt beginnen met het spelen op een elektrische gitaar, een cd met voorbeelden en meespeeloefeningen én een dvd met demonstraties, voorbeelden en veel info over technieken en apparatuur. Daar ben je dus wel even zoet mee! Er komen veel stijlen en muzieksoorten aan bod. Persoonlijk vind ik het helemaal geweldig dat zelfs 'americana' als een aparte stijl en sound wordt behandeld.
Ik speel al geruime tijd gitaar, maar kan geen noot lezen. Ben benieuwd of ik hierdoor ook op dat gebied eindelijk eens verder kom..

Ook erg leuk is dat je het oefenboek in de breedte op tafel kunt zetten (de omslag is een standaard); je moet je handen natuurlijk wel vrij hebben voor de snaren!
Nu nog wachten op zo'n zelfde uitgave voor akoestische gitaren...
De komende weken ben ik dus druk, da's duidelijk.

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: