woensdag 30 december 2009

Onderkoeld

Met een koude golfje achter de rug en één in het vooruitzicht is dit wel een toepasselijke titel.

Onderkoeld is een detective van één van mijn favoriete schrijvers, Arnaldur Indridason. Elke titel van deze schrijver is meer dan de moeite waard en dus deze ook.
Stel, iemand van wie je erg veel houdt ligt op sterven. Je spreekt met elkaar over leven en dood. Wat heeft het leven je gebracht en waarom zijn de dingen gegaan zoals ze zijn gegaan. Welke betekenis heeft dan de dood en wat wacht ons na de dood. Het zijn vragen die ons allemaal zo nu en dan bezighouden, maar wat als het een obsessie wordt en je wilt weten of degene die je liefhebt goed terecht is gekomen na het 'oversteken van de rivier'. María is er van overtuigd dat er leven is na de dood. Ze deelt een geheim met haar moeder dat haar, vooral na haar moeders dood, niet met rust laat. Dan krijgt ze een kans uit duizenden...

Arnaldur, het was weer precies goed! De subtiele verwevenheid van drie mysteries, de eigenzinnigheid van de melancholische Erlendur, die niet te stoppen is en dat natuurlijk in de welbekende IJslandse omgeving. Kijk het is Kerstmis en dan wil je gewoon graag zo'n pageturner voor onder de kerstboom. Helemaal gelukt met Onderkoeld. Ik kijk al weer uit naar de volgende van Indridason.

Reserveer in onze catalogus
Ook alle andere titels (maakt niet uit welke, ze zijn allemaal goed) van Arnaldur Indridason zijn bij de bibliotheek verkrijgbaar!

Geen opmerkingen: