maandag 7 december 2009

The office - The christmas specials

Nu de Sint weer aan z'n terugreis is begonnen, komt bij mij het kerstgevoel langzaam maar zeker op gang. Het is alleen het natte, warme weer dat nog een beetje tegenwerkt. Dus, om die kerststemming wat aan te sterken, is een lekkere luie kerstfilm een prima alternatief. Bij deze, voor alle liefhebbers van Engelse humor.

Ik liep een beetje achter met het ontdekken van The office; die pijnlijk grappige quasi-documentaire over een doorsnee kantoor ergens in een grauwe stad in Engeland. Alle typetjes worden briljant neergezet, het is zo herkenbaar. En ondanks de soms plaatsvervangende schaamte als De Baas weer iets raars zegt of doet, je gaat toch van hem houden. Net als van de rest van de crew. Met al hun mooie en minder mooie trekjes, je voelt gewoon dat er een verhaal achter zit, dat het typetje niet alleen zo zwart of wit is als hij wordt neergezet. Het is soms net het echte leven!

Ik heb de dvd's van beide tv-seizoenen achter elkaar bekeken. Een aanrader! Even helemaal onderdompelen in alle verhaallijnen, in korte tijd meegroeien met alle ontwikkelingen binnen het bedrijf en met de personages. En toen moest ik heel lang - veel te lang - wachten op de kerstspecial. Het Office-team kwam twee jaar na hun enorme succes weer bij elkaar om één lange slotfilm te maken. En oh, wat was dat weer smullen. Zou chef David nu eindelijk een vriendin krijgen? Wordt Dawn gelukkig met haar verloofde in Amerika? Of geven zij en Tim eindelijk toe aan hun onderdrukte liefde voor elkaar? En hoe vergaat het onze omhoogklimmende Gareth? Het wordt allemaal heel mooi afgerond. Zoveel wil ik nog wel verklappen.

Natuurlijk zijn er veel meer 'echte' speelfilms voor de komende donkere dagen. Ik ben wel benieuwd: welke kerstfilm is jouw favoriet?

Reserveer nu in onze catalogus
Reserveer The office deel 1 in onze catalogus
Reserveer The office deel 2 in onze catalogus

Geen opmerkingen: