maandag 14 december 2009

Luie ouders hebben gelijk

Nu heb ik zelf geen kinderen maar ik zie genoeg vrienden worstelen met de opvoeding van hun kids. Kinderen hebben het tegenwoordig druk, druk, druk. Ze moeten naar judo, piano- of balletles. Thuis zitten ze achter de computer of kijken TV en hebben hun eigen mobieltje. En dan moeten ze ook nog dealen met ouders die het het ook razend druk hebben om gezin en werk te combineren.

Journalist Tom Hodgkinson zag het in zijn gezin zelf ook allemaal gebeuren. Door al hun drukke en verplichte bezigheden wisten zijn kinderen niet meer hoe ze zichzelf moesten bezighouden en verloren hun verbeeldingskracht. En hij en zijn vrouw werkten zich een slag in het rond om alle lidmaatschappen, speelgoed en uitjes te kunnen betalen.

Uit onvrede met zijn eigen situatie en wat hij om zich heen zag kwam hij met hij het volgende briljante idee: het luie ouderschap. Deze verrassende en simpele oplossing maakt het leven van ouders gemakkelijk en goedkoper en het leven van de kinderen leuker. De boodschap van het boek Luie ouders hebben gelijk is eenvoudig: ouders moeten hun kinderen hun gang laten gaan.

Hodgkinson gaat lekker tegendraads te keer tegen alle zaken die maken hebben met het huidige opvoeden van jonge kinderen. In hoofdstukken als "Weg met school", "Weg met televisie, leve de vrijheid", "De speelgoedleugen" en "Het belang van de natuur" vertelt hij uit eigen ervaring en komt met verrassend eenvoudige oplossingen voor de luie ouder. Hodgkin is absoluut geen fanaticus, weet te relativeren en schrijft met veel humor. Uiteindelijk levert zijn aanpak een win win situatie op voor de kinderen én de ouders. Ik kan dit boek iedere ouder aanraden die vraagtekens zet bij het moderne opvoeden. Je leven kon door dit boek wel eens een stuk leuker worden!

Reserveer in onze catalogus

2 opmerkingen:

Anoniem zei

ja en helaas dat doen de meeste ouders tegenwoordig ook.. ze weten inmiddels niet eens meer wie hun kind is. de oppas overigens wel , of opa en oma. ik ben zelf zo opgevoed en mijn nichtjes en neefjes met mij en van de 12 zijn er 3 normaal goed terecht gekomen.. dus ouders sta op .. en kies voor een iets minder lux leven.. dat geeft pas vreugde

Redactie Bieblog Hengelo zei

Bedankt voor je reactie!