vrijdag 18 december 2009

Leer Zweeds!

Het is weer zover: ik ben afgereisd naar het hoge noorden en breng daar de kerstdagen door. Gisteren last van sneeuw in Nederland? Vergeleken met hier is dat toch wel een beetje schreeuwen om aandacht... Dt is nog eens winter, aankomen met min 25 graden (geen grapje). Nou zorgen ze er in Zweden voor dat alle openbare ruimtes (inclusief het vliegtuig) zo enorm verwarmd worden dat min 25 heel aantrekkelijk klinkt. Ik kom al een tijdje met enige regelmaat in Zweden, maar spreek de taal nog steeds onvoldoende. Daar moest maar eens iets aan gebeuren. Gelukkig kwam ik Lär dig svenska! tegen. Een eenvoudige taalcursus zodat je in ieder geval vis kunt bestellen in een restaurant (want gehaktballetjes bij de ikea kan iedereen wel) Zeer geschikt voor eenvoudige zinnetjes tijdens een vakantie; minder geschikt voor mensen die iets verder willen (bv. meer over grammatica en vervoegingen en dergelijke).
Ik doe dus mijn best! Mijn eerste doel: op een zeer natuurlijk manier in het Zweeds vragen waarom mensen op 12 kilometer hoogte de neiging hebben om tomatensap te bestellen...

Vi ses!

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: