maandag 10 augustus 2009

Steve Earle - Washington Square Serenade

Wat is dat toch met dat ene nummer? Ik blijf het maar draaien, het blijft in mijn hoofd zitten... Gewoon mooi! Ik vind niet alles van Steve Earle de moeite waard: hij is af en toe wat te bozig naar mijn smaak. Maar tijdens het beluisteren van Washington Square Serenade werd ik aangenaam verrast.
Alt-Country met allerlei invloeden, combinaties van mandoline en drumcomputer. Voor de een misschien een misdaad, voor de ander een originele invulling van een genre. Nogmaals: ik kan niet precies benoemen wát het is dat mij zo raakt. Soms ook niet zo belangrijk, als het om passie en genieten gaat.

Zijn onlangs verschenen album 'Townes' is ook de moeite waard: een prachtige hommage aan Townes van Zandt (the godfather of sad songs...).


Ik denk er sterk over om toch Earle's concert in Nederland te bezoeken dit najaar. Of toch voorbij laten gaan, een mooie prijs in de staatsloterij winnen (was die trekking niet vandaag?) en meegaan op de Cayamo cruise, met nog veel meer oudgedienden en nieuw talent. Mmmmm!
Ik blijf duimen.

En hierbij natuurlijk dat ene nummer:Geen opmerkingen: