woensdag 29 juli 2009

La tourneuse de pages

TV-tip: vrijdag 31 juli - NED 2 - 23.40 uur

Stel je voor... je bent een beroemde concertpianiste, met slechts één grote handicap; verstikkende plankenkoorts. Wat heb je dan nodig? Een bladluis die jou zekerheid geeft, waar je blind op kunt vertrouwen.

Stel je voor... je bent een jonge, getalenteerde, ambitieuze pianiste, je doet toelatingsexamen voor het conservatorium en wordt afgeleid door iemand in de jury die het belangrijker vindt om een handtekening uit te delen aan een verdwaalde fan dan om naar jouw spel te luisteren. Wat doe je dan? Je sluit de pianoklep voorgoed en zint op wraak.

La tourneuse de pages is een beklemmende psychothriller. Over een zwijgzaam, rustig meisje met het geheugen van een olifant, dat zich langzaam en onopvallend in het leven mengt van de vrouw die het einde van haar muziekcarrière inluidde. Beetje bij beetje, zonder te overhaasten, komt ze steeds dichter bij het verlossende slot. Een slot dat verrast, ondanks dat je weet dat het gaat komen. Knap!

Daarnaast is het ook een film over de onaangename kantjes van muziek maken op het hoogste niveau, de stress en de jaloezie. Lekker, ook voor wie dat wereldje niet kent!Reserveer in onze catalogus

3 opmerkingen:

De Eeuwige Bron zei

Lijkt me een heerlijk spannende film. Grappig die dubbele betekenis van page-turner. Jammer dat het niet om een boek gaat in dit geval.
De titel boven de post correspondeert niet helemaal met de titel van de film ;-)

De Eeuwige Bron zei

De titel klopt wel.
Ik dacht dat er een m stond i.p.v. rn.
Sorry

Astrid zei

Ga maar lekker kijken dan vanavond, Sofie. En ik denk dat Tourneuse de page vast niet de term is voor een boek dat lekker weg leest. Bladluis is dat in ieder geval niet in het Nederlands, dus ja, de Engelsen hebben dit keer een leuke dubbelzinnige titel.