donderdag 5 februari 2009

Anton kan toveren!

Voorlezen is en blijft leuk. Met mijn kinderen was het een dagelijkse bezigheid. Je komt moe van je werk en je hebt weinig zin in een spelletje, puzzeltje of iets dergelijks. Maar met je peuter of kleuter samen op de bank is dan heerlijk. Nu lees ik mijn kleindochter voor. Soms is het moeilijk om een leuk boek te vinden dat goed aansluit bij de ontwikkelingsperiode van het kind aan wie je gaat voorlezen. Maar Anton kan toveren van illustrator Ole Könnecke kwam op het juiste moment voor mij in de publiciteit.

Het boek Anton kan toveren is door de jury van de jeugdbibliothecaressen gekozen als prentenboek van het jaar 2009. Anton heeft een echte toverhoed. Dus wil hij toveren. De boom verdwijnt niet maar het vogeltje wel. En Lucas ook. Zijn vriendjes geloven hem niet totdat hij Laura’s vogeltje terugtovert. Hij kan het dus echt!

Een herkenbaar humoristisch verhaal waar geen woord teveel in staat. Leuk om voor te lezen ook vanwege de korte tekst per bladzijde met herkenbare illustraties. De illustraties geven ook de mogelijkheid om samen te fantaseren. Als leeftijdsindicatie wordt vanaf circa 4 jaar gegeven maar vanaf 3 jaar is het volgens mij ook heel goed te begrijpen. De illustraties die helder en duidelijk zijn voegen juist voor de jongste kinderen wat toe. Voor ouders en grootouders een leuk boek om voor te lezen.

In het kader van de Nationale Voorleesdagen 2009 worden er op dinsdag 10 februari in Bibliotheek Hengelo en Kulturhus Hasselo door Peutertheater Rik Rikken voorstellingen van dit boek gegeven.

Francine

Reserveer in onze catalogus

Geen opmerkingen: