donderdag 8 januari 2009

Nederland Leest... Oeroeg van Hella Haasse

Voor de tweede keer biedt de CPNB de novelle Oeroeg van Hella S. Haasse als geschenk aan de lezer aan. Een eerste keer deed zij dat, 61 jaar geleden, via de boekhandel, dit keer via de openbare bibliotheek. Na Dubbelspel van Frank Martinus Arion in 2006, De gelukkige klas van Theo Thijssen in 2007 en Twee vrouwen van Harry Mulisch in 2008 wordt Oeroeg het boek waar dit jaar alles om draait in de campagne Nederland Leest. De vierde editie daarvan wordt gehouden van 23 oktober tot en met 20 november 2009.
Oeroeg is het verhaal van de vriendschap tussen een Indonesische jongen en de zoon van een Nederlandse administrateur op een theeonderneming in Nederlands-Indië. In 1948 verscheen Oeroeg als Boekenweekgeschenk. Het werd in 1993 verfilmd en is in tien talen vertaald. Tijdens Nederland Leest beleeft het de 47e druk.

Hella Haasse heeft een eigen virtueel museum dat aan haar leven en werk is gewijd.
Reserveer in onze catalogus

4 opmerkingen:

Jouke zei

Dat is snel! Complimenten (ook voor het stuk).

Astrid zei

Jaja, we stonden al in de startblokken!

Diane zei

@Jouke,
dank je wel voor het compliment. We stonden inderdaad al in de startblokken. Ik ben wel blij met de keuze van dit boek en ben benieuwd wat de reacties uit de bibliotheekwereld zullen zijn.
Word vervolgd!

grandlarge zei

Goede keus. Geschikt voor een grote lezersschare. Veel lezers zullen dit jaren geleden al eens (moeten)hebben gelezen voor de lijst van de middelbare school
Gr. Francine