zaterdag 24 januari 2009

Marieke van der Pol met Bruidsvlucht in Bibliotheek Hengelo

Ken je dat gevoel… dat je zo verdiept bent in een boek dat je hoopt dat niemand je stoort want je wilt verder lezen, weten hoe het afloopt…. Bruidsvlucht van de actrice en schrijfster Marieke van der Pol is zo´n boek. Zij won in 2008 de Academica Debutanten Prijs voor deze roman.
Bruidsvlucht is gebaseerd op een uniek historisch gegeven: in 1953 werd The Last Great Air Race London-Christchurch gehouden. Het KLM-vliegtuig won. Omdat er zo veel bruiden onder de passagiers waren, werd er in de internationale pers van The Brightflight gesproken. In het meeslepende verhaal dat Marieke van der Pol rondom dit gegeven schreef staan drie vrouwen centraal die een nieuw bestaan willen gaan opbouwen in Nieuw-Zeeland.

Het bericht van de dood van Frank bereikt de drie vrouwen min of meer gelijktijdig. Even lijkt de wind de geur van een bloedrode wijn aan te voeren, zodat ze duizelig om zich heen grijpen voor steun. Ik moet naar de begrafenis, denken ze alle drie, ik hoor daar te zijn. Misschien van alle mensen ik het meest.

Bruidsvlucht begint met deze zinnen. Ze valt met de deur in huis: Frank is dood. Maar wie is Frank? En wie zijn de drie vrouwen, en waarom grijpt de dood van Frank hen zo aan? Welke rol speelde Frank in hun leven?
Van der Pol vertelt op verbluffende en pakkende wijze. Ze weet haar verhaal ook echt tot leven te brengen. Je kruipt als het ware in de huid van de personages. De drie vrouwen en Frank worden bijna vrienden van je, zo goed leer je ze kennen. En vijftig jaar later blijkt alles anders te zijn gelopen dan ze toen in het vliegtuig verwacht hadden... Een prachtige psychologische roman. Lezen!

Dinsdag 10 februari komt Marieke van der Pol in de bibliotheek om te vertellen over Bruidsvlucht!

Reserveer in onze catalogus

4 opmerkingen:

grandlarge zei

Ook ik heb dit boek in 2 dagen uitgelezen. Boek deed me denken aan de romans van MacKinley,Tamara. Wacht nu op de film die begin februari in het filmhuis Oldenzaal wordt vertoond.
Jammer dat de auteur op disndag komt
Groetjes Francine

Diane zei

Dag Francine,
Ja, inderdaad jammer dat je haar moet missen. Maar alvast even een tip voor een schrijver/boek dat jij ook vast mooi vind. Suzanna Jansen met Pauperparadijs. Zij komt op woensdag 18 maart. Misschien kun je dan wel.
Hartelijke groeten
Diane

grandlarge zei

Dag Diane,
Volgens mij heb ik genoemde boek al gereserveerd. Maar 18 maart verjaardag van schoonzus. Hoe is het mogelijk he.
Hoe was Milou Fr. Ik wilde komen en kreg smiddags met vriending vrijkaarten voor Batavia in Rabotheater. Dus daar naartoe.
Groetjes Francine

lynnzzy zei

Hoi Diane,

Ik heb het boek ook in no-time uitgelezen.
De personages komen haast tot leven. Ben benieuwd naar de film en ben van plan de lezing bij te wonen
Gr. Linda