maandag 12 januari 2009

Dromen, durven, doen!

Ook weer goede voornemens voor 2009? Zoals stoppen met roken, meer bewegen of lid worden van Bibliotheek Hengelo? Iedereen heeft dromen op het gebied van werk, relatie, gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Maarrrrrr, er komt vaak helemaal niks van die dromen terecht. Uit onderzoek blijkt dat na 6 maanden de helft van de mensen zijn teruggevallen in oude gewoontes en na 2 jaar houden slecht één op de vijf mensen het vol!
In het boek Dromen, durven, doen geeft onderzoeker, trainer en publicist Ben Tiggelaar daar een verklaring voor: ons gewoontegedrag. Het blijkt voor mensen heel lastig om gewoontegedrag blijvend aan te passen. Gewoontegedrag is iets wat je doet zonder er echt bij na te denken zoals b.v. autorijden. En het verrassende is dat maar 5% van ons gedrag bewust en gepland is. De andere 95% is onbewust en automatisch!
 
In het boek Dromen, durven, doen staan heldere antwoorden op de vraag wat je moet doen om een echt blijvende verandering voor elkaar te krijgen. Wat mij aanspreekt is de wetenschappelijke aanpak, geen zweverig geklets maar duidelijke handvaten waar je wat mee kunt. Dus als je goede voornemen dit jaar een goede kans wilt geven zou ik dit boek eens lenen in de bieb. Veel succes!
Reserveer Dromen. durven, doen in onze catalogus

2 opmerkingen:

biebblogger zei

Een leuke tip en recensie. Zal dit boek zelf ook eens gaan bekijken, tenminste dat is mijn goede voornemen. Of daar iets van terecht komt.....:)) ?

Peter zei

Bedankt voor het compliment! En euh wat betreft het boek bekijken: gewoon doen!