zondag 28 december 2008

The Last Detective


Lang leve de Engelse detectiveseries! Met al die treurige tv programma's van tegenwoordig (opa spreekt) is het heerlijk om een goed gemaakte detective te kijken. Ik heb net weer een nieuwe serie ontdekt in de nieuwe aanwinsten van Bibliotheek Hengelo: The Last Detective. Gisteren de eerste 2 afleveringen bekeken en dit is een hele goeie!

The Last Detective, met in de hoofdrol Constable "Dangerous" Davies, is gebaseerd op de boeken van Leslie Thomas. Davis is een beetje een loser: hij is heel gewoontjes, ongelukkig in de liefde en ondergewaardeerd op zijn werk. Toch is hij degene die de meeste zaken oplost. Dit soms met hulp van zijn wereldvreemde vriend Mod. De hoofdrolspeler Peter Davison is in Nederland vooral bekend door zijn rol van Tristan Farnon in serie James Herriot.

The Last Detective serie is gestart in 2003 en tot nu toe zijn er vier seizoenen verschenen. Het gerucht gaat dat de KRO de serie heeft aangekocht maar pas vanaf seizoen 4. Wanneer de KRO de serie gaat uitzenden is onbekend. Maar niet op gaan wachten hoor! Gewoon seizoen 1 en 2 lenen bij Bibliotheek Hengelo en kijken wanneer het u uitkomt.

Als voorproefje alvast een scène uit The Last Detective:
Reserveer in onze catalogus

3 opmerkingen:

Astrid zei

Ah gossie, wat sneu. Hopelijk gaan er ook wat dingen góed bij deze detective!

Peter zei

Ja, een tragische figuur. Maar er zit veel humor in en hij lost de meeste zaken op.

Astrid zei

Humor is altijd goed! En zeker de Engelse ;-)