zaterdag 6 december 2008

60 jaar mensenrechten, daar moet je bij stilstaan!

Er is het recht op leven, op onderdak, op voeding, op educatie en op vrijheid van godsdienst en meningsuiting. Ze zijn vanzelfsprekend hier, al dreigt dat laatste recht af en toe ook te kantelen.
Dit jaar bestaat de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens 60 jaar.
Het lijkt een feestelijke gebeurtenis, maar hoe is het eigenlijk gesteld met de mensenrechten? Mensenrechten zijn universeel, en wij allen hebben de taak ons daar druk over te maken; als het gaat om mensenrechten in andere landen maar ook als het gaat om mensenrechten in eigen land.
Dus is het 60-jarige bestaan van de Verklaring wel reden tot een feestje? Hoe staan de mensenrechten er 60 jaar na dato eigenlijk voor en hoe zal dat zijn over nog eens 60 jaar? Gaat het dan beter?
De praktische toepassing van de Mensenrechten blijken echter nog lang niet overal gerealiseerd. Daarom vinden Art.1 Overijssel en Amnesty het van belang om een publiek debat daarover te organiseren waar we onze meningen kunnen uitspreken. Stichting het Debat Hengelo gaat het debat aan met Prof. dr. Theo van Boven. Hij zet zich al decennia lang in voor de mensenrechten, niet alleen op wetenschappelijke wijze, maar ook via talloze internationale organisaties die strijden voor de rechten van de mens. Dit bezorgde hem in internationale kringen de bijnaam ‘Mister Human Rights’.
De gespreksleiding is in handen van Henk Nijhof.

Woensdag 17 december om 20.00 uur in Bibliotheek Hengelo.
WEGENS ZIEKTE VAN THEO VAN BOVEN GAAT HET DEBAT NIET DOOR!

Geen opmerkingen: